Inzerce

Představujeme vám: prap. Jan Franc, Policejní klub Příbram, z.s. a Policejní pochod Brdy 2017

29|5|2017 - Redakce ObjevBrdy.cz

* Nedávno proběhl historicky první ročník Policejního pochodu Brdy 2017. Organizátorům se prostě povedl, vše fungovalo na 110%. Jednomu z pořadatelů, prap. Jana France z Obvodní oddělení policie Příbram, jsme položili několik otázek. Tady jsou.


 Představujeme vám: prap. Jan Franc, Policejní klub Příbram, z.s. a Policejní pochod Brdy 2017

Nedávno proběhl historicky první ročník Policejního pochodu Brdy 2017.
Organizátorům se pochod prostě povedl, vše fungovalo na 110%. Jednomu z pořadatelů, prap. Jana France z Obvodní oddělení policie Příbram, jsme v souvislosti s pochodem položili několik otázek. Tady jsou..


Honzo, gratulujeme k perfektně organizovanému policejnímu pochodu. Kolik lidí se zúčastnilo a odkud byli nejvzdálenější účastníci?

Celkem nám na pochod dorazilo 400 registrovaných účastníků. Dále se pochodu zúčastnila i spousta neregistrovaných, jejichž počet odhadujeme zhruba na 150. "Nejvzdálenější" účastníci byli dva kolegové ze Slovenska. Jsou to srdcaři, které vídáme na velké části tuzemských pochodů, a tak jsem samozřejmě strašně rád, že nevynechali ani ten náš. V průběhu příprav mne kontaktovali i lidé z Itálie, ale už byla bohužel naplněná kapacita. Nicméně přislíbili, že na příští ročník si to ohlídají a určitě dorazí.

Vybralo se 50.000,- Kč, 5 tisíc Kč jsme navíc vybrali i my, portál ObjevBrdy.cz. Jak se podařilo poskládat dohromady slušnou částku 50.000,-?

Jen a pouze díky účastníkům. Předem jsme stanovili, že nejméně 100,- Kč z každého startovného bude použito jako příspěvek na Nadaci policistů a hasičů. Je pravda, že v některých případech, jako u dětského startovného za 200,- Kč, to bylo hodně na hraně, ale i tak se to zvládlo skvěle a částku jsme pak ještě zaokrouhlili směrem nahoru. A stejný systém budeme držet i do dalších ročníků, co startovné, to 100,- Kč na Nadaci.

Společně s tím bych rád zájemce ujistil, že výše startovných nemáme v úmyslu měnit. A rozhodně bych zde ještě využil prostor a poděkoval všem, kteří přispěli i do kasičky, která byla vystavená v místě pochodu. Obrovským šokem pro nás bylo, kdy děti z dětského domova, kteří určitě svých starostí mají spoustu, mezi sebou vybrali tisíc korun a přišli nám je do kasičky hodit. To je prostě něco tak úžasného, že slova na popsání nestačí.

Foto: Hynek Harvánek

 

To zní vážně uctivě. Sami jsme aktivně pochod šli a Nadaci podpořili. Perfektní lidé, ohleduplnost, žádné odpadky. Přesto všechno: našlo by se něco, co pro příští rok zlepšit?

Spousta věcí :-D V první řadě pro příští ročník upustíme od hromadného startu.
Pro první ročník jsme ho chtěli za každou cenu, a to proto, abychom mohli všem poděkovat a především, abychom dali prostor i řediteli Nadace policistů a hasičů. Účastníci to zřejmě nezaregistrovali, ale pochod s nimi absolvovalo několik maminek i dětí z nadačních rodin, které jsme na naše náklady pozvali, a také to bylo trochu i pro ně, aby viděli, kolik lidí se sešlo, aby jim pomohlo.

Do dalších ročníků však necháme start již volný. Mimo jiné tím odlehčíme práci pořadatelům na kontrolních bodech, kteří se díky hromadnému startu hodně zapotili, ale myslím že to zvládli skvěle a za to jim moc děkuji. Rádi bychom pak na trasách ubrali asfalt a přidali les. Je to trochu těžké, zdá se mi, že část těch asfaltek, tam v době plánování ještě nebyla :-)

Samozřejmě vše je o dohodě především s VLS ČR, a jelikož spolupráce s nimi je na skvělé úrovni, věřím, že se zase o kousek pohneme. Pak už to jsou takové drobnosti, které chceme "vyladit", a které Vám dopředu asi ani neprozradím, ať Vás máme vůbec čím překvapit. Nicméně z prvního ročníku jsme se poučili nejen my, ale i hospodský, který slíbil, že na příští rok nepodcení počet klobás a na ráno připraví například polévku, atd..

Ano, to můžeme potvrdit, kterak paní hostinská prohlásila, že v našem městě už došly klobásy.. :-) Honzo, několik lidí se nás ptalo, jakou činnost mimo pochod vyvíjíte. Přibliž nám trochu aktivity Policejního klubu Příbram. Jaké to jsou?

Policejní klub Příbram, z.s., jsme založili právě za účelem pořádání tohoto pochodu.
Všichni jsme policisté z OOP Příbram a samozřejmě jsme všemu potřebovali dát jakýsi zákonný řád, tedy založení spolku bylo jedinou správnou cestou. A od října 2016 až do současné doby jeho činnost spočívala jen v přípravě pochodu. Kdy si nevyzkoušel, neví, kdo zná, chápe. Je to strašná spousta práce a dá se říct, že už nyní začínáme pomalu plánovat další ročník. Činost klubu bychom rádi do budoucna rozšířili o další aktivity, zaměřené třeba na děti či činosti spojené s ochranou přírody, uvidíme.


Honzo, za celé ObjevBrdy.cz i čtenáře děkujeme za rozhovor a těšíme se na další zprávy od tebe a taky další pochod, bylo to vážně fajn. Navíc pro dobrou věc. Fenomenální!

Diskuze

Průměrné hodnocení: 0%

Muži: 0% | Ženy: 0% | Rodiče: 0% | Chodec: 0% | Běžec: 0% | Cyklista: 0% | In-linista: 0% | Lezec: 0% | Běžkař: 0%

Líbil se Vám tento článek? Rádi byste něco doplnili?

Článek zatím nikdo nehodnotil

Vyhledávač tras
Počasí v brdech
Nejnovější hodnocení
Nejnovější hodnocení
V Brdech naplno začíná houbařská sezóna, pozor na pokuty za nelegální vjezd! - 100%

26|4|2024 Karel Urban: Dopravu v Brdech lze rozdělit na období, kdy rostou houby a kdy nerostou houby. První případ pohoda,..

přečíst >>

Aktuální počasí houbám v Brdech zatím stále bohužel nepřeje.. - 40%

26|4|2024 Mgr. Ing. Karel Hron: K vjezdu do CHKO bych si jen stručně dovolil jednu připomínku. Vojáci ve své době dávali časově omezenou..

přečíst >>

Challenge 2021 pro vás: zdolej svůj brdský Everest (8.848 m)! - 98%

26|4|2024 Martina Koubová: dobrý den dneska jsem vybrala tento článek

přečíst >>

Poutní místo Svatá hora v Příbrami - 90%

26|4|2024 Martina Koubová : Dobrý den paní Koubová dneska jsem byla na místě Příbram

přečíst >>